Gevaarlijke Ladders

Niet iedereen betreed met evenveel vertrouwen een ladder. Gladde laddersporten zorgen dan ook voor een gevaar dat we zeker kunnen missen. Zeker als je weet dat ladders vaak gebruikt worden als nooduitgang aan ziekenhuizen, flatgebouwen, scholen, ...

Meer vertrouwen en veiligheid op stijle gevaarlijke ladders

Een brandtrap met antislip laddersporten

Meestal zijn de de laddersporten reeds voorzien van een profiel dat meer grip geeft, maar deze zijn vaak vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de rest van de ladder. Metaal wordt zeer glad wanneer het nat is. Zeker voor je schoen- of voet-zool. Hierdoor ontstaan er vaak situaties met een groot gevaar op uitglijden met serieuze gevolgen.

Om dit risico weg te nemen kunnen er Solidgrip Laddersporten aangebracht worden op de treden. Deze laddersporten zijn vervaardigd uit sterk polyester met daarop een een aluminium korrel. Deze zorgen ervoor dat je voldoende grip hebt in alle omstandigheden.

Zo kan je tevens ook je versleten ladders weer helemaal laten opleven. Zolang de ladder structureel in takt is kan je de laddersporten gebruiken. Dat is heel wat goedkoper dan het weghalen en het plaatsen van een nieuwe.

Een voorbeeld van een schoen op antislip laddersporten
Industriële ladder veilig gemaakt met antislip laddersporten
Nog een voorbeeld van een gevaarlijke ladder die niet meer glad is

Deze gevaarlijke ladders kom je op verschillende plaatsen tegen

Binnen de industrie komen we dit soort ladders vaak tegen bij fabrieken, petrochemie, rioolputten en offshore. Maar daar houd het niet bij op, we zien deze ook vaak terugkomen bij openbare gebouwen of flatgebouwen. Ze worden meestal gebruikt als nooduitgang bij appartementen, schoolgebouwen, ziekenhuizen of andere openbare gebouwen in de hoogte.

Aangezien de ladder in de meeste gevallen aan de buitenkant van het gebouw bevestig wordt kunnen deze nat worden, of in de winter net heel koud of zelfs ijzig. Of ze dienen als een noodoplossing in het donker. Zeker in het geval van een noodsituatie waarbij alle soorten mensen, van jong tot oud via deze uitweg gedwongen worden het gebouw te verlaten is het geen overbodige luxe om een extra zekerheid in te bouwen.

  Ook de grip aan je handen is belangrijk op stijle ladders

  Zoals eerder vermeld kunnen de ladders nat, of heel koud zijn wanneer ze gebruikt worden. Onze handen hebben niet zo'n goede greep op nat of koud metaal.

  Dit kan je oplossen met onze Antislip Trapleuning Tape. De tape heeft een rubberachtig gevoel en heeft kleine bultjes om de leuning van extra grip te voorzien. Wat ook heel goed is aan deze tape, is dat het niet koud gaat aanvoelen en ook niet kan bevriezen. Hierdoor kan je ook 's nachts of in de winter zonder problemen de leuning vastnemen.

  Antislip trapleuning tape

  Zet vandaag nog de stappen naar een veiligere toekomst.

  Dankzij onze uitgebreide kennis van vloeren en trappen kunnen wij steeds gepaste oplossing bieden. Twijfel dus niet om contact op te nemen met uw vragen! Wij zijn gelegen te Boortmeerbeek (regio Mechelen) en voorzien uitvoering en leveringen in het hele land.