16/5/2022

5 tips om nooit meer uit te glijden in je badkamer!

Uitglijden in een badkamer is levensgevaarlijk. Met deze tips van Solidgrip voorkom je ongelukken!

5 tips om nooit meer uit te glijden in je badkamer!

1. Maak je huidige tegels antislip!

Met de tegelspray van Solidgrip kan je eenvoudig de tegels in je badkamer antislip maken. Je brengt de spray rechtstreeks aan op de tegels. Na even inwerken is je vloer weer helemaal veilig. 

Het resultaat is onzichtbaar. Je zal dus niet zien aan je tegels dat ze een sterke antislip-behandeling hebben gekregen. Tegels uitbreken en nieuwe antislip-tegels kopen is dus helemaal niet nodig. Je kan de spray gewoon op je huidige tegels gebruiken.

2. Beter dan een badmatje: maak je douche en bad antislip!

De cruciale momenten waarop je kan uitglijden als je een bad neemt: het in- en uitstappen. Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt. Een stoot adrenaline door je lichaam wanneer je uitglijdt, net voor of na een heerlijke badsessie. Een domper op de pret. 

Je kan dit vermijden met Solidgrip SaniGrip. Het product zorgt voor een antislip-laagje in je bad of douche waardoor je niet meer zal uitglijden. De coating is eenvoudig zelf aan te brengen. Je kan op elk gewenst moment de coating ook weer makkelijk verwijderen zonder de ondergrond te schaden. Wij kunnen de coating ook professioneel ter plaatse aanbrengen.

3. Solidgrip Aqua Tape

Een heel snelle en eenvoudige oplossing voor valpartijen in de douche is onze antislip-tape. De Solidgrip Aqua Tape is speciaal ontworpen voor natte douches en badkuipen. De tape voelt aangenaam onder je blote voeten. 

Solidgrip Aqua Tape kan je in verschillende maten en kleuren verkrijgen.

4. Gebruik een badopstapje

Naast het antislip-maken van je badkamer, is het ook goed om na te denken over enkele hulpmiddelen die je kan installeren. Oudere mensen belanden namelijk vaak in het ziekenhuis door een valpartij in de badkamer. 

Als je in je bad wil stappen, kan je soms je evenwicht verliezen. De badrand is vaak redelijk hoog. Een badopstapje kan je extra steun bieden. Hierdoor kan je veilig in en uit het bad stappen.

5. Monteer wandbeugels

Als laatste kunnen we het monteren van wandbeugels sterk aanbevelen. Samen met een badopstapje heb je alle momenten van een wasbeurt veilig gemaakt: het instappen, wassen en uitstappen. Het zorgt voor extra veiligheid en meer evenwicht.