2/6/2022

De beste manier om je betonvloer minder glad te maken

Een gladde gepolierde betonvloer kan een mooie, glanzende toevoeging zijn aan uw ruimte, maar het kan ook gevaarlijk zijn.

De beste manier om je betonvloer minder glad te maken

Een gladde gepolierde betonvloer kan een mooie, glanzende toevoeging zijn aan uw ruimte, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Een gepolierde betonvloer is gladder dan gewone beton, waardoor het een glijdend gevaar kan vormen. Dit is vooral het geval als er water of andere vloeistoffen op de vloer komen, wat betekent dat er meer kans is op uitglijden en vallen. Daarnaast kunnen zulke vloeren ook moeilijk te onderhouden zijn, vooral als er smerige vlekken en vegen op komen, die moeilijk te verwijderen zijn. Het is daarom belangrijk om naast een gepaste antislip behandeling er ook voor te zorgen dat de vloer regelmatig wordt schoongemaakt.

Bij een goede antislip-behandeling van een betonnen vloer is het belangrijk dat de look & feel niet veranderd. Dit is uiteindelijk één van de hoofdredenen die gepolierde beton zo populair maakt. Sommige behandelingen gebruiken een zuur dat zo'n grote impact heeft op de poreuze oppervlakte dat deze volledig van kleur en structuur veranderd. Anderen brengen dan weer een gekorrelde laag aan boven op de vloer. Maar zoals je al kan raden heeft dit ook weer een effect op de eerder prachtige vloer. Een korrel bovenop de ondergrond zorgt er daarnaast ook voor dat er veel vuil vast komt te zitten en wordt dus beduidelijk sneller vuil. Met het gevolg dat de ruimtes tussen de korrel opgevuld worden en de vloer uiteindelijk weer glad wordt. 

Professioneel aanbrengen van Solidgrip Microgrip

Met Solidgrip Microgrip brengen we echter kleine groefjes aan in de betonvloer. Deze zijn haast onzichtbaar voor het oog en de behandeling geeft het effect van een grondige poetsbeurt. Je vloer wordt dus niet alleen stroever (en dit vooral wanneer de vloer nat wordt) maar ziet er dus ook terug als nieuw uit! Bij een natte betonvloer kan het vocht onder de schoen of voetzool weg met gevolg dat je weer rechtstreeks op de ondergrond steunt. Gedaan met uitglijden op je gepolierde beton dus!
Enkele mooie voorbeelden van toepassingen door Solidgrip op professionele vloeren zijn deze prachtige vloer in een brasserie aan een zwembad of deze vloer in een werkplaats op het BASF maar dit kan gerust ook bij privéwoningen en dergelijke.

Heb je zelf een gevaarlijke betonvloer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!