28/5/2022

Hoe antislip oplossingen uw trappen veiliger maken

Gladheid op trappen is een veel voorkomend probleem. Bij het gebruik van de trap kan dit leiden tot gevaarlijke situaties waarbij mensen uitglijden en vallen. Het is daarom essentieel om een gepaste antislip oplossingen te gebruiken. Zo betreed je trappen weer veilig en zelfzeker!

Hoe antislip oplossingen uw trappen veiliger maken

Gladheid op trappen is een veel voorkomend probleem. Bij het gebruik van de trap kan dit leiden tot gevaarlijke situaties waarbij mensen uitglijden en vallen. Het is daarom essentieel om een gepaste antislip oplossingen te gebruiken. Zo betreed je trappen weer veilig en zelfzeker!

De risico's van een gladde trap zijn voor iedereen aanzienlijk. Familie, grootouders, kinderen, klanten en werknemers zijn in alle gevallen vatbaar voor een val als gevolg van een gevaarlijke trap.  Trappen kunnen gevaarlijk zijn, vooral als er geen antislip materiaal wordt gebruikt. Oudere mensen met minder evenwichtsgevoel lopen een verhoogd risico. Kinderen zijn extra kwetsbaar, omdat ze vaak pas op het laatste moment gladde trappen opmerken. Ook klanten en werknemers kunnen gevaar lopen als ze een slechte trap betreden. Daarom is het belangrijk dat er adequate maatregelen worden genomen om voor ieder de veiligheid te garanderen.

Trapneuzen zijn ideaal voor gladde ijzeren buitentrappen

Er zijn verschillende soorten trappen, waaronder buitentrappen, open trappen, gesloten trappen, gescheiden trappen en trappen met een bocht. Elk van deze trappen heeft zijn eigen unieke risico's. Buitentrappen zijn bijvoorbeeld meestal glad en kunnen makkelijk uitglijden. Open trappen hebben geen leuning waardoor mensen gemakkelijk kunnen vallen. Gesloten trappen hebben een hogere kans op struikelen omdat ze meestal smal zijn. Trappen met bochten hebben een groter risico op struikelen omdat de bocht moeilijk te zien is. Het is noodzakelijk om deze gevaren van trappen in ogenschouw te nemen, zodat je je bewust bent van de risico's en je maatregelen kunt nemen om ongelukken te voorkomen. 

Trap met anislip traptreden
Een mooi voorbeeld van Solidgrip antisliptreden

Bij Solidgrip bieden we jou de meest robuuste antislip oplossing aan: Solidgrip antislip traptreden & trapneuzen. Deze zijn geschikt in alle omstandigheden en daarnaast ook ideaal voor industriële of openbare locaties. Daarnaast zijn ze beschikbaar in volgende kleuren: zwart, grijs en geel. Ook kan je kiezen uit 4 korrelgroottes.

Ook antislip tape is ook een mogelijke optie voor het behandelen van gladde trappen. Deze tape is eenvoudig aan te brengen maar is iets minder robuust dan vorige oplossingen.

Antislip coatings of antislip vloeistoffen zijn een geweldige alternatief voor het behandelen van tegels of betonnen trappen. Deze coatings maken minuscule (haast onzichtbare) krasjes in de steen waardoor het water onder de voetzool of schoenzool weg kan. Zo kan de prachtige look van trappen uit keramiek of beton behouden worden terwijl de veiligheid verbeterd wordt.

In het algemeen is het gebruik van antislip oplossingen essentieel voor het veilig en comfortabel maken van gladde trappen. Het is belangrijk om te onthouden dat antislip oplossingen moeten worden geselecteerd op basis van de materiaalsoort van de trap en de locatie. Antislip traptreden, trapneuzen, antislip tape en antislip coatings zijn allemaal verschillende opties die kunnen worden gebruikt om gladde trappen voor iedereen veilig te maken.